Koti

Pikavinkkejä, jotka voivat auttaa sinua pitämään akvaariosi kuin ammattilainen

Akvaarion ylläpito ei ole niin helppoa kuin useimmat ihmiset ajattelevat. Se on harrastus kyllä, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja tietysti sitoutumista. Saadaksesi selville, mitä akvaarion ylläpito vaatii, lue ja hanki oivaltavaa tietoa muutamassa minuutissa!
Vesiolosuhteet
Ensinnäkin, ymmärrä, että jos akvaariosi on hyvin hoidettu, kalasi ovat terveitä. Se kuulostaa ilmeiseltä ja jopa kliseiseltä, mutta se on totta. Puhdas vesi on välttämätöntä, koska akvaariosi kaloilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin uida mukautetussa akvaariossasi koko päivän. Tarkista mahdolliset vieraat elementit ja poista ne. Lyhyesti sanottuna kaikki, mitä siellä ei pitäisi olla, on poistettava viipymättä.
Veden lämpötilat
Tämä on vielä yksi tärkeä vinkki. Pari astetta siellä täällä väistämättä tapahtuu päivän aikana. Huomaa kuitenkin, että liiallinen vaihtelu ei ole koskaan hyväksi lemmikkikaloille. Pidä vain lokia tallenteistasi kahdesti päivässä. Näin huomaat helposti kaiken epätavallisen ja käsittelet sitä mahdollisimman pian.
Kalojen numerot
Et välttämättä kaipaa akvaariosi isoja, aktiivisia ja silmiinpistäviä kaloja. Mutta kestää jonkin aikaa, ennen kuin huomaat, että pienikokoinen pakenee. Niiden laskeminen on aina fiksu idea. Yhden surullinen kuolema voi helposti aiheuttaa tuhoa muille hajoavan ruumiin ja saastuneen veden myötä.
Kalojen terveys
Tarkista aina kidukset. Punaiset kidukset osoittavat, että vedessä on liikaa ammoniakkia. Toisaalta valkoiset tai punaiset kidukset tarkoittavat, että loiset tartuttavat kalojasi. Jos huomaat jonkin näistä merkeistä, ota tartunnan saanut kala pois ja säilytä sitä erillisessä kulhossa, kunnes se on terve. Pese sitten akvaario ja vaihda vesi.
Vaurioituneet evät
Useimmiten vaurioituneet evät voivat johtua väärin suunnitelluista koriste-esineistä. Ne voivat johtua myös “kiusaajakalasta”. Päästä eroon väärin sijoitetuista tai koristeellisista esineistä ja säilytä “kiusaajakala” erillisessä kulhossa.

What is your reaction?

Excited
48
Happy
2
In Love
2
Not Sure
2
Silly
2

You may also like

Comments are closed.